Menu

Mød Frank Jægers magiske skikkelser

Digterrute for Frank Jæger ved Farum

Digterruten kan besøges i vilkårlig rækkefølge. De tre landartværker er placeret ved shelterpladsen ved Bastrup Sø tæt på Bastrup Tårnet, i Ganløse Eged, og ved Buresø – Nordsjællands reneste ferskvandssø. De tre værker, Snedkeren, Enhjørningen og Baronen, er skabt af Søren Brynjolf og Henrik Dyreborg Wagner.

6,3 km
3 bogmærker

Gå til bogmærker og lyd

Download folder med kort (PDF)

Om digteren

Frank Jæger

Født: 19. juni 1926, Frederiksberg
Død: 4. juli 1977, Helsingør

Frank Jæger (1926–1977) var en dansk digter med stor popularitet i 1940erne og 50erne. I dag er Jæger bedst kendt for digte med melodi af Tony Vejslev, Erik Grip o.a. fx. ”Bedstefar tag dine tænder paa” og ”Det løvfald, som vi kom så alt for nær”. Mindre kendt, men ikke mindre markant, er samlingen Hverdagshistorier (1951). En samling fortællinger, hvor digterens stærke sprog binder hverdagens virkelige figurer og hændelser sammen med naturens fantastiske magi.

Med Hverdagshistorier fra 1951 skabte Frank Jæger et eget univers. Udgangspunktet er det Nordsjælland, hvor han boede – og hvor han fra sin bolig i Farum dannede model for Jørgen Mogensens tegneserie Poeten og Lillemor. Med udgangspunkt i konkrete steder udfolder han en række fantastiske fortællinger: Her optræder trolde, hekse, engle og vandhoveder, enhjørninger og digtere side om side med skovhuggere, postbærere, spillefrøkener, mejerister og sukkerbagere. En enkelt ulvemand bliver det også til. Det er magisk realisme på nordsjællandsk, hvor fantastisk natur og mennesker mødes.

”Om snedkeren i Bastrup har historien ikke hidtil meldt andet, end hvad der er slemt.”

“Snedkeren”, 1951

Om ruten

Ruten kan besøges i vilkårlig rækkefølge. De tre landart-værker er placeret ved shelterpladsen hhv. ved Bastrup Sø tæt på Bastrup Tårnet, i Ganløse Eged og ved Buresø – Nordsjællands reneste ferskvandssø. De tre værker, Snedkeren, Enhjærningen og Baronen er skabt af Søren Brynjolf og Henrik Dyreborg Wagner.

6,3 km
3 bogmærker

Ruten i bogmærker

 1. Snedkeren ved Bastrup Sø

  Læst op af Nis Bank-Mikkelsen, Momo Lydbog. Gengivet med tilladelse af Momo Lydbog og Frank Jægers arvinger. Parkering ved Bastrup Tårnet, Stengårdsvej 4, 3540 Lynge.

  Snedkeren – Oplæsning v Nis Bank-Mikkelsen
 2. Enhjørningen i Ganløse skovene

  Læst op af Nis Bank-Mikkelsen, Momo Lydbog. Gengivet med tilladelse af Momo Lydbog og Frank Jægers arvinger. Parkering på parkeringspladsen Røde Rose, Lyngevej 97, 3660 Stenløse.

  Enhjørningen – Oplæsning v Nis Bank-Mikkelsen
 3. Baronen ved Buresø

  Læst op af Nis Bank Mikkelsen, Momo Lydbog. Gengivet med tilladelse af Momo Lydbog og Frank Jægers arvinger. Parkering ved Buresø Parkering, Ganløse Eged, 3550 Slangerup.

  Baronen – Oplæsning v Nis Bank-Mikkelsen

Vil du vide mere om Frank Jæger Land?

Frank Jæger Land

Projektet Frank Jæger Land er skabt i et samarbejde mellem Egedal Kulturelt Samråd, Egedal Kommune, Naturstyrelsen og Frank Jægers arvinger. De tre landart-værker, Snedkeren, Enhjørningen og Baronen, er skabt af Søren Brynjolf og Henrik Dyreborg Wagner og støttet af Egedal Kommunes Kunstråd, Udlodningsmidler til Friluftsliv og Brødrene Hartmanns Fond.

Frank Jæger Land

Egedal Kommune
3650 Ølstykke

Besøg hjemmeside

Designed by fingerspitz*